Kert

Erdei gombák ültetése a kertbe

Ne késlekedjen, és készüljön fel az idei gomba betakarítására már most! Tenyéssze elő a gombakultúrát bent, átlagos szobahőmérsékleten egy virágcserépben lucfenyő, boróka vagy tuja tövében, amely tökéletesen kinő a gyökérgömbön, majd tavasszal, amikor már nincs fagy, kiültetheti a kertbe.

Teljes leírás megjelenítése

Jelenleg nem elérhető

2 820 Ft Áfa-val

ár/darab

Az akció átértékeléséig maradt még:


Erdei gomba termőblokk - erdei gombás micéliummal beoltott gabonaféle

Ültessen erdei gombát közvetlenül a saját kertjébe! A benőtt szubsztrát garantálja a gomba gyors szétterjedését.

Bármikor kiültethető, kivéve fagyok és talajmenti fagyok idején. Egy helyre kell ültetni, majd a gomba növekedésnek indul és szaporodni kezd. Az ültetési folyamattal nagyon egyszerűen megbirkózhat a mellékelt útmutató segítségével, nem kell aggódnia.

A termőblokk max. 4 hónapig tárolható az eredeti csomagolásban a hűtőszekrényben legfeljebb 6 °C-on, majd ki kell ültetni. A csomagolásban megjelenő fehér penész teljesen természetes és annak jele, hogy a termőblokk él.

Tájékoztatjuk, hogy micéliummal oltott gabonaféléről van szó (a fehér penész megjelenése teljesen természetes és nem számít hibának). A termőblokk az összes alábbi gombafajtát tartalmazza, de nem fog az összes fajta kinőni, csak azok a fajták, amelyek számára a kiválasztott helyszín a legmeglelelőbb. Valakiknél pöfeteggomba, valakiknél vargánya, másoknál pedig laskagomba nő ki.

Az erdei gomba tenyésztéséhez itt talál útmutatót

Az erdei gomba termőblokk jellemzői

  • gramázs: 10 g (+- 10 %)
  • erdei gombás micéliummal beoltott gabonaféle
  • az erdei gomba termőblokk a következőket tartalmazza: ízletes vargánya, barna vargánya, ízletes rizike, barna érdestinóru, vörös érdestinóru, barna gyűrűstinóru, óriáspöfeteg, késői laskagomba
  • a termőblokk az összes fenti gombafajtát tartalmazza, de nem fog az összes fajta kinőni, csak azok a fajták, amelyek számára a kiválasztott helyszín a legmeglelelőbb
  • az esetlegesen megjelenő fehér penész a gabonafélén nem káros - épp ellenkezőleg, azt bizonyítja, hogy a termőblokk él
  • semmiképp se ajánljuk, hogy műtrágyát használjon, mert az tönkretenné
  • a gomba termőblokk hitelesített cseh termelőtől származik
  • mindig friss termőblokkot küldünk

Mikor kell kiültetni?

A fagyok alábbhagyása után március elejétől a tél beköszöntéig, azaz november végéig ültetheti ki a kertbe, a lehető legközelebb a fák, például tölgy, bükk, nyír, gyertyán, nyár, fenyő, luc vagy fenyő gyökereihez. Az esetleges fagyok esetén elegendő szalmát vagy egy réteg kérget gereblyézni az ültetés helyére.

Milyen gombafajták nőnek ki?

Minden az ültetés helyétől és az azt követő gondozástól függ. Az ültetés helyén nem minden gombafaj nő ki, hanem csak azok, amelyekre a kiválasztott hely a legalkalmasabb. Azaz valakinél laskagomba nő ki, másoknál vargánya vagy pöfeteg.

Hogyan válasszunk termelőhelyet?

  • erdei gombák - ezeknek a gombáknak az életbenmaradáshoz fák gyökerére van szükségük
  • óriáspöfeteg - füves felületeken és csalános közegben nő - savas nitrogénes talajra van szüksége
  • laskagomba - fákat, rönköket nő be

A legmegfelelőbb hely az ültetésre a fűvel vagy csalánnal benőtt fa töve, amelyet a nyugati oldal árnyékol be. A termőblokkot egy helyre tegye és onnan fokozatosan terjeszkedik szét a gomba a környezetébe, ahol sok évig megmarad.

Hogyan tároljuk a termőblokkot?

Miután megkapta a termőblokkot a webáruházunkból, kérjük, tegye a termőblokkot a hűtőszekrénybe és legkésőbb 2 napon belül ültesse ki.

Mikorra számíthatok az első termésre?

A termőblokk általában a nyár végétől az őszig tartó ültetés követő évben terem, de néha csak 2 év múlva. Ez az ültetés idejétől és a hely kiválasztásától, a környezettől és az időjárástól is függ. Először is, a gombának meg kell erősödnie és át kell nőnie a talajon, ami időbe telik. Ezért ne engedjen a szkepticizmusnak, ha a termőblokk az ültetés első évében nem terem. A termés abban a pillanatban jelenik meg, amikor a legkevésbé számítunk rá.

Honnét tudhatom, hogy a termőblokk él?

A beoltott gabona természetes barna színű, bolyhos, penészre emlékeztető fehér bevonattal, amelyen sárga foltok jelenhetnek meg, amely nem termékhiba, hanem az azonnali ültetés szükségességét jelzi. Gombaillatú, amíg meg nem erjed. A zöld szín azt jelenti, hogy a gombakultúra romlott vagy penésszel fertőzött.

A szett a következőket tartalmazza:

Ízletes vargánya
Barna vargánya
Ízletes rizike
Barna érdestinóru
Vörös érdestinóru
Barna gyűrűstinóru
Óriáspöfeteg
Késői laskagomba

NE FELEJTSE EL MEGVÁSÁROLNI MELLÉ:

Ez a termék jelenleg nem elérhető. Tekintse meg a hasonló termékeinket: